Officiële opening kunstgras veld op zaterdag 16 september

Op zaterdag 16 september is dan eindelijk de officiële in gebruik name van het nieuwe kunstgras veld van ABS voetbal een feit.

Enkele jaren geleden is het bestuur van ABS voetbal begonnen om een kunstgras veld op het sportcomplex de Looenk te krijgen.  Voornaamste reden was en is het tekort aan trainingscapaciteit voor al onze leden.

De onverminderde toestroom van leden voor voetbal, zowel jongens en laatste jaren ook steeds meer meisjes, leidde tot een tekort aan trainingscapaciteit. Enkele jaren is dit opgelost door gebruik te maken van het oude hockeyveld. Maar dit was verre van ideaal.

Pas vorig jaar leidde het overleg met de gemeente Deventer ertoe dat er budget werd vrijgemaakt voor 4 velden in de gemeente Deventer, waarvan1 bij ABS. 

Vanaf najaar 2016 is een werkgroep van ABS voetbal en ABS hoofdbestuur aan de slag gegaan om de aanleg in goede banen te leiden. Dit in een zeer goed en constructief overleg met de gemeente Deventer. De uiteindelijke uitvoering van de aanleg was in handen van de ANTEA group.

Door zelfwerkzaamheden, met behulp van de Bathmense ondernemers, Loon- en Grondverzetbedrijf Bos BV,  Loonbedrijf Tuller Bathmen en Brilman Bathmen kon er bespaard worden op kosten. Dit is besteed aan het vervangen van de verlichting op het trainingsveld door LED lampen.

Met het kunstgrasveld kunnen alle teams van ASB voetbal minimaal 1 keer in de week trainen. De wens is om elk team 2 keer per week te laten trainen, maar de beperkende factor is de beschikbaarheid van trainers.

De opening zal om 16.00 uur zijn door wethouder Grijsen van de gemeente Deventer en de heer W. Denneboom, die ruim 30 jaar consul was voor KNVB en ABS. Speciaal voor de opening zijn ook alle vrijwilligers van ABS voetbal uitgenodigd om hen daarna te bedanken voor hun inzet.

Met dit nieuwe speelveld kan ABS weer een goede stap zetten om een vitale en gezonde vereniging te blijven.