F-League

Elke zaterdagochtend voetballen de jongste voetballers van ABS op het hoofdveld. Bij de inloopgroep maken de allerjongste kennis met het voetbal. Daarnaast zijn we vorig jaar iets nieuws begonnen. Voetballers vanaf ± 6 jaar spelen 4 tegen 4 in de ABS F-League.

ABS F-league
De ABS F-league is een interne 4:4 competitie. Deze bestaat uit zes teams met ieders een eigen kleur shirt. Een team speelt vijf wedstrijdjes van 10 minuten. Het vindt iedere zaterdag plaats om 09:30 op het hoofdveld en we verzamelen om 09:15 in de kleedkamer. Er zijn dus nog geen uitwedstrijden, maar er wordt al wel op woensdagmiddag getraind. De F-League is een nieuwe tussenstap tussen de inloopgroep en de F teams. Ook andere clubs, zoals V.V. Holten, Excelsior Rijssen en Sportclub Lochem, hebben een soortgelijke interne competitie gestart.

Normaalgesproken werd er een nieuw JO9 (F) team gevormd uit de oudere spelers van de inlooptraining. Dit team gaat meespelen met de KNVB-competitie. De ervaring leert dat zo’n team het in eerste seizoen moeilijk heeft. De nieuwe ABS F-League moet de stap tussen de speelse inlooptraining en de competitiewedstrijden verkleinen. Bij het 4 tegen 4 voetbal wordt er met minder voetballers gespeeld op een kleiner veld. Het resultaat hiervan is dat er voor alle spelers meer balcontact is, waardoor de voetballer beter is voorbereid op het spelen van een wedstrijd op een pupillenveld. Daarnaast zorgt het balcontact voor meer voetbalplezier.

?

Inloopgroep
Op zaterdagmorgen worden bij de inloopgroep op een speelse en laagdrempelige manier de eerste voetbalkunsten geleerd aan de jongste spellertjes. Deze training is voor de allerjongste en nieuwe voetballers (leeftijd 4 en 5 jaar). Tijdens de inlooptraining staat kennismaking met de voetbalsport en plezier voorop. De inlooptraining vindt op hetzelfde tijdstip plaats als de ABS F-League en ook op het hoofdveld. Vanuit de inloopgroep kan eenvoudig de overstap gemaakt worden naar de F-League. We verzamelen 09:15 in de kleedkamer.

Wil je ook kennis maken met de voetbalsport en ben je tussen de 4 en 7 jaar oud? Kom gerust eens kijken of meedoen op zaterdagmorgen! 

Teams 2015-2016